Aattoaamun sillijäädyke

Aattoaamun sillijäädyke

Kuvaus: 

Raikas jäädyke aattoaamuun kahvin, ruisleivän ja haudutetun riisipuuron kera. Tällä pärjää siihen asti kunnes on aika istahtaa varsinaiseen joulupöytään. Loput voi tarjota aattoillallisella alkuruokana tai joulupäivän aterialla.

Ainesosat: 

1-2 kpl matjes-sillifilettä, 1 kpl punasipulia, 1 prk maitorahkaa, 1 prk kuohukermaa, hienonnettua tilliä, hieman sitruunamehua, ripaus sitruunapippuria

Ohjeet: 

Hienonna punasipuli ja liotettu matjes -sillifile hyvin hienoksi ja sekoita ne rahkaan. Mausta tillisilpulla, sitruunamehulla ja ripauksella sitruunapippuria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Kaada jäädyke rengasvuokaan tai pieniin annosvuokiin ja anna jäätyä yön yli. Ota jäädyke pakastimesta n. 5-10 minuuttia ennen tarjoilua, kumoa vadille ja nautiskele vaikkapa ruisleivän päällä.