Atte Avainkettu: Joulun odotuksessa hauskinta on keksiminen

Atte Avainkettu: Joulun odotuksessa hauskinta on keksiminen

Avainklubissa – tuolla kekseliäiden ihmisten kohtaamispaikassa – ideoitiin suomalaisia joululahjoja.  Lahjaksi ehdotettiin myös ketun kotia: metsää. Että antaisi palan suomalaista ikimetsää eettisenä lahjakorttina ystävälle. Kettu tästä ilahtui kovasti. Saisi oman palan metsää ja myös koordinaatit, joilla sen uuden kotikolon löytäisi.

Joulussa hauskinta on sen odotus. Toiseksi hauskinta on sen vietto. Odotuksessa hauskinta on keksiminen. Että keksisi sellaisen lahjan, joka ilahduttaisi lahjansaajaa. Koska Google tietää kaiken, kettu pyysi sitä jäljittämään ilahtumisen syitä:
- Teemu Pukki ilahtui Eremenko juniorin paluusta
- Markkinat ilahtuivat euromaiden kasvupaketista
- Länsi ilahtui Georgian vaalituloksesta
- Katarina ilahtui uutisesta, että BB-taloon tulisi miesasukkaita

Eri asiat siis ilahduttavat eri tahoja. Katarina ei välttämättä ilahdu euromaiden kasvupaketista eikä Teemu Pukki siitä, että BB-taloon tulee miesasukkaita.

Ilahduttajan avuksi tulee Lahjakone. Ketulle se ehdotti Sini Mattoteippiharjaa. Saisi ketunkarvat pois kuleksimasta sohvista ja matoista. Ei lainkaan huono idea. Heti toiseksi paras idea ikimetsän jälkeen. Pyöräytä Lahjakone käyntiin ja katso, mistä suomalaisista lahjoista sinä ilahtuisit.

Atte Avainkettu, Avainklubin tunnushahmo