Jouluna on lupa nauttia ja rentoutua!

Jouluna on lupa nauttia ja rentoutua!

Joulu on jo melkein täällä, tai ainakin joulun aloittava loma. Monet meistä aloittavat nyt loppukirin joulun valmisteluiden osalta.  Tämä luo varmastikin paineita itse kullekin ja kiristää ilmapiiriä perheissä ennen jouluun rauhoittumista.

 Suomalaisen Työn Liiton joulututkimuksessa 2013 selviää, että liiallinen hössötys jouluna ja joulun alla ahdistaa yli puolta meistä suomalaisista. Lisäksi lähes kolmannes kokee, että joulussa pahinta on yleinen kiire ja kiristyneet hermot. Kun hermot alkavat mennä tai hössötys tuntuu liialliselta, muista että et todellakaan ole yksin. Meitä on todellakin monta muuta kanssasisarta ja - veljeä, jotka tuntevat samoin!

Tärkeintä kaiken tämän kaaoksen keskellä on kuitenkin muistaa, että pyrkimyksemme on saavuttaa rauhallinen ja lämmintunnelmainen joulu, jonka voimme jakaa lähimmäisten kanssa yhdessä. Kuten joulututkimuksestamme 2013 käy ilmi, meistä melkein kolme neljästä pitää tärkeänä yhdessäoloa perheen kanssa. Yhteinen aika, rauhallinen tunnelma ja hemmottelu nähdään luksuksena, joka sopii hyvin suomalaiseen jouluun.  Vai mitä mieltä olet siitä, että lähes kaksi kolmesta tutkimukseen vastanneista ajattelee kiireettömyyttä ja yhdessäoloa lähimmäisten kanssa joulun luksuksena? Niin, ja eihän tämä ajatus joulurauhan kokemisesta luksuksena ole kovin kaukana, siitä miten luksus yhä useammin määritellään. Tänä päivänä puhutaan enemmän luksuselämyksistä kuin luksustuotteista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuotteet eivät enää toisi luksustunnetta.  Suomalaisista kolme neljästä ajattelee, että suomalainen joululahja on tämän päivän luksusta.

Myös hyvä arkea parempi ruoka ja juoma nähdään osana joulun luksuskokemusta. Näin ajattelevat varsinkin miehet, jotka pitävät kinkun syömistä tärkeänä joulussa. Ja kyllä me suomalaiset syömmekin kinkkua – lähes kuusi miljoonaa kiloa tänä jouluna! Loistavaa on se, että lähes 90 % kotitalouksista aikoo ostaa kotimaisen kinkun jouluruokapöytään. 

Kaiken kiireen keskellä on hyvä valmistautua jouluun rauhoittumiseen ja muistaa kumppaniaan, lapsiaan, sukulaisiaan ja ystäviään. Luokaamme joulun tunnelmaa, vaikka sitten kynttilöitä poltellen tai vähän paremmasta jouluruoasta nauttien.  Pyritään tänä jouluna siihen, että annamme aikaa ja hellyyttä lähimmäisillenne sekä rentoudumme nauttimaan jouluntunnelmasta. Jokainen meistä on sen ansainnut! Rauhaisaa luksusmaista joulua toivottaen. Olkoon joulusi juuri sellainen, kun sen toivot olevan.

Ja kyllä me suomalaiset syömmekin kinkkua – lähes kuusi miljoonaa kiloa tänä jouluna!