Leluvuoret kuriin HelpBOXilla

Leluvuoret kuriin HelpBOXilla

HelpBOXin tarina alkoi maaliskuussa 2007, kun pikku-Helena halusi leikkiä pienellä legokissallaan ennen nukkumaan menoa. Hän tiesi kissan olevan laatikossa noin 2000 muun legopalikan joukossa. 3,5-vuotias ratkaisee tämän ongelman vain yhdellä tavalla. Tiesin, että sama tulisi toistumaan, sillä tämä kerta ei ollut ensimmäinen eikä varmaankaan jäisi viimeiseksi. Legot pitkin lattioita -ongelmaan olisi löydyttävä jokin järkevä ratkaisu!

Ratkaisu löytyikin, kun olin tovin luonnostellut kuvaa laatikosta, jonka kannesta muodostuisi tasopinta, jolle laatikon sisältö olisi helppo levittää. Sitä nostamalla lelut liukuisivat takasin sisään kuin itsekseen. Nyt loppuisi nyppiminen!

Ideasta valmiiksi tuotteeksi on yllättävän pitkä matka. Halusin ratkaista yhdellä tuotteella mahdollisimman monta arkista ongelmaa, jota leikkimiseen ja lelujen säilyttämiseen tulee. Niin yksinkertaisesti, että lapsikin sen osaisi. Mietin samalla mitkä muut asiat minua ärsyttivät niiden pikkulegojen nyppimisen lisäksi.

HelpBOX ratkaisee monta arkista ongelmaa:

* Miksi rakennusohjeet ovat aina hukassa tai ainakin eri paikassa kuin lelut?
* Miksi en saa laatikkoa lukkoon, ettei vauva tunge pikkulegoja kurkkuunsa tai riko isosiskon rakennelmia?
* Miksi legon iso leikkialusta on juuri väärän kokoinen säilytettäväksi ylipäätään missään?
* Miksi lastenhuoneissa pitää olla ruma liikennematto?
* Miksi laatikon kannen avaaminen on ärsyttävää, kun sinne pitää laittaa vain se yksi lego, se jonka päälle juuri astuin?
* Miksi legoilla ei voi leikkiä pöydällä?
* Miksi lapset eivät voisi leikkiä pimeässä?
* Miten saisin leikkeihin lisää tunnelmaa?
* Miksi laatikko ei voisi olla osa leikkiä?
* Miksi lelujen siivoaminen ei voisi olla hauskaa ja nopeaa?

Ja nämä ongelmat myös ratkaisin, mutta siinä menikin sitten neljä vuotta. Tuloksena on tutkitusti toimiva tuote. HelpBOX nielee lelut kolmessa sekunnissa. HelpBOXilla on takuu koko legoiän: kolmevuotiaasta 13-vuotiaaksi. Jos laatikon sauma rikkoutuu, saa tilalle uuden laatikon ilmaiseksi. 

Uskon siihen, että HelpBOX auttaa arjessa myös muita, kuten se on auttanut minunkin perhettäni. Kulissitarrojen ja led-valojen ansiosta siitä tulee osa leikkiä, jolloin se on paljon enemmän kuin pelkkä laatikko. HelpBOX on mielestäni maailman hienoin lelulaatikko.

Facebookissa pääset kurkkimaan kulissien taakse, jos haluat tietää kuinka tarina jatkuu HelpBOXin maailman valloituksessa.

 

HelpBOXin keksijä Pasi Leskinen

Halusin ratkaista yhdellä tuotteella mahdollisimman monta arkista ongelmaa, jota leikkimiseen ja lelujen säilyttämiseen tulee.