Jaana Salmi voitti Jukka Rintalan suunnitteleman asun

Jaana Salmi voitti Jukka Rintalan suunnitteleman asun

Suomalaisen Työn Liiton joulukampanjasivuston www.suomalainenjoulu.fi tonttukilpailun pääpalkinto, muotitaitelija Jukka Rintalan suunnittelema mittatilaus-asu meni Hämeenlinnaan.

- Voi vitsi, Jukka Rintalan suunnittelema asu olisi aivan ihana, ajatteli hämeenlinnalainen Jaana Salmi, 50, osallistuessaan www.suomalainenjoulu.fi -sivuston Lahjakoneen tontun etsintäkilpailuun.

- Ja kuinka ollakaan, liki 40 000 osallistumisen joukosta onnetar osui kohdalle. Vierailen joulusivustolla usein. Siellä on hyviä kilpailuja ja jouluruokaohjeita. Kivalla sivustolla voi fiilistellä joulutunnelmaa.

Hämeenlinnassa Lihateollisuuden tutkimuskeskuksessa laboratorioapulaisena työskentelevän Jaana Salmen työkaverit saivat ensimmäisenä tietää voitosta ja ilosanoma saavutti myös miesystävän, äidin, isän ja ensi kesänä häitään viettävän Niko-pojan ja morsiamensa Iiriksen.

Jaana Salmi tietää jo, että toivoo Jukka Rintalan suunnittelevan hänelle asun poikansa kesähäihin.

- Tummana ihmisenä olen mieltynyt turkoosiin tai pellavan väriin, mutta annan suunnittelijalle vapauden ehdottaa asun väriä.

Kauniista vaatteista ja kengistä pitävä voittaja on seurannut Jukka Rintalan töitä vuosia ja kohokohta ovat olleen linnan juhlien iltapuvut. Hän odottaa jännityksellä kohtaamista suunnittelijan kanssa.

- Olen horoskoopiltani vaaka ja monesti on tosi vaikea valita, minkä kauniin vaatteen todella haluaa.

Jukka Rintalan ja asiakkaan ensimmäisessä istunnossa keskustellaan tyylistä ja minkälainen asu on toiveissa. Keskustellessa Jukka Rintala luonnostelee nopeasti mallin. Sitten valitaan materiaali ja otetaan mitat. Asu on valmis noin kuukauden päästä.

Jukka Rintalalla on oma linja ja absoluuttinen mittasuhdesilmä. Häntä on verrattu sinfonian säveltäjään, jolla on dramatiikan taju.

Jaana Salmi viettää joulua perheen kanssa. Jukka Rintala ja visualisti Matti Vaskelainen vetäytyvät myös kiireisen syksyn jälkeen joulun viettoon. Matti valmistaa joulufasaania ja juomana siemaillaan samppanjaa ja punaviiniä.

- Onnittelut, on ihana pukea uraani seurannut Jaana Salmi Jukka Rintala Design asuun. Tervetuloa studiolleni mitoille, tutustumaan kangaslaatuihin ja suunnittelemaan kanssani, löydämme varmaan upean asun, Jukka Rintala viestittää.  

Voittaja ja suunnittelija kohtaavat toisensa tammikuun puolenvälin paikkeilla. Kun asu on valmis, se nähdään Jukka Rintalan verkkosivuilla www.jukkarintala.fi ja Facebook-sivulla, sekä Suomalaisen Työn Liiton verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.
 

Lisätiedot:

Suomalaisen Työn Liitto
kampanjapäällikkö Pia Mikkonen
050 3540 262, pia.mikkonen@avainlippu.fi
www.avainlippu.fi, www.suomalainenjoulu.fi

Voittaja Jaana Salmi, 050-306 8033

Jukka Rintala, 040-5411293, jukka.rintala@elisanet.fi, www.jukkarintala.fi

Suomalaisen Työn Liiton joulukampanja ”Suomalainen joulu” tuo esille suomalaista joulunvieton tapaa. Kannustamme mukana olevien yritysten kanssa kuluttajia tekemään jouluna vastuullisia valintoja, jotta eri toimialoilla riittäisi työtä myös tulevina vuosina. Suomalaisen joulun tekijät, lahjaideat, tunnelmanluojat, reseptit ja perinteet löydät Suomen suurimmalta joulusivustolta osoitteesta www.suomalainenjoulu.fi