Arjan silakkarullat

Arjan silakkarullat

Ainesosat: 

1 kg silakoita tai 600 g silakkafileitä
1 tl suolaa
1 nippu tilliä

haudutusliemi:
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1 dl suolaa
10 rouhittua maustepippuria
1 laakerinlehti
1 (puna)sipuli viipaleina
tillinvarsia

Ohjeet: 

Fileoi silakat ja poista niistä selkäevät. Levitä fileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele niille suolaa ja hienonnettua tilliä. Kääri fileet rullalle ja lado laakeaan kannelliseen kattilaan (tai posliinikulhoon) vieri viereen. Mittaa haudutusliemen ainekset kasariin ja kiehauta. Kaada liemi kuumana rullien päälle. Liemen tulee peittää rullat. Nosta kansi kattilan päälle. Anna rullien kypsyä jäähtyvässä nesteessä, tai siirrä kattila liedelle ja anna rullien hautua miedolla lämmöllä 6-8 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja anna rullien jäähtyä liemessä.