Arjan taatelikakku

Arjan taatelikakku

Kuvaus: 

laktoositon, 1œ-2 l kakkuvuoka

Ainesosat: 

Myllyn Paras Korppujauhoja
œ dl laktoositonta kermaa tai maitoa
3 kananmunaa
2 dl tummaa sokeria
200 g laktoositonta voita
laktoositonta voisulaa tai margariinia
Leivitykseen:
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
n. 4œ dl Myllyn Paras Karkea tai Erikoisvehnäjauhoja
1 pkt taateleita (n. 250 g)
n. 2 dl vettä

Ohjeet: 

Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada tasainen taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.

VINKKI: Voit lisätä taateliseokseen rommia tai kahvilikööriä, jos haluat vaihtelua kakun makuun.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy