Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku

Ainesosat: 

250 g margariinia
250 g siirappia tai fariinisokeria
4 kananmunaa
-
150 g rouhittuja manteleita
150 g rusinoita
150 g kuivattuja aprikooseja hienonnettuna
150 g säilykekirsikoita
-
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia
ripaus muskottipahkinää
3 rkl rommia

Ohjeet: 

Vatkaa margariini ja sokeri tai siirappi sähkövatkaimella ja lisää munat yksitellen joukkoon huolellisesti vatkaten. Sekoita taikinan joukkoon hienonnetut hedelmät ja mantelit. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä mausteet. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. (Taikinan tulee olla löysähköä niin, että se irtoaa lusikasta. Lisää kuumaa vettä, mikäli taikina on liian paksua) Paista kakkua 160-170 asteessa 60-75 minuuttia.

Ohje: Finfood