Erilainen mutta perinteisen makuinen kinkku!

Erilainen mutta perinteisen makuinen kinkku!

Kuvaus: 

Kinkkuhan kuuluu ehdottomasti Joulupöytään, mutta isoa kinkkua on hankala säilyttää ja meidän perheessä ainakin, siitä menee aika paljon hukkaan, luut "läskit" yms. Olen jo vuosia ratkaissut "ongelman" seuraavasti ohjeessa!

Ohjeet: 

Osta possun kyljysselkää haluamasi määrä, itse ostan kolme n. 30 cm pituista palaa,( 6-8 kg ) poistata luut, mutta nahka jätetään. Keitä suolavesi:suhde 1litra vettä ja 1 dl merisuolaa, ämpärilliseen menee n. 5l, anna jäähtyä. Laita possunliha kannelliseen ämpäriin ja kaada suolavesi päälle niin, että liha peittyy. Kansi päälle ja vaikka parvekkeelle tai ulos kuistille, kunhan lämpötila pysyy alle +8 asteen. Anna suolaantua 10-14 päivää.Vaihda suolavesi kylmään veteen n. 12 tunniksi, nosta lihat ritilän päälle valumaan ja lämpiämään. Laita lihat uunipussiin ja paista ihan niin kuin kinkku, nahkapuoli ylöspäin ja miedolla lämmöllä, halutessasi käytä paistomittaria. Poista nahka kypsän lihan päältä, jos haluat kuorruttaa lihan, valele sinapilla, korppujauhota ja laita takaisin hetkeksi uuniin. Liha maistuu aivan kuin isokin kinkku ja on helppo säilyttää jääkaapissa, kaikki on syötävää ja siivujen leikkaaminen on helppoa.