GLÖGIKAKKU

GLÖGIKAKKU

Kuvaus: 

Jouluistakin jouluisempi kakku, joka sopii hyvin myös pikkujouluihin tarjottavaksi.

Ainesosat: 

200 g piparkakkuja murskattuna
80 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 prk Valion maustettua rahkaa Rommi-rusina
0,5 tl piparkakkumaustetta
n. 0,5 dl sokeria (tavallista tai fariini)
2 tl vaniljasokeria
5 kpl liivatelehteä
2,5-3 dl laimentamatonta glögitiivistettä
4 kpl liivatelehteä

Ohjeet: 

Pohja: Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta jääkaappiin.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 min. Sekoita keskenään rahka, piparkakkumauste ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkan joukkoon varovasti käännellen. Sekoita liivatelehdet n. puoleen desiin kuumaa glögitiivistettä. Lisää loput (0,5 dl) glögitiivisteet. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.

Kiille kakun pinnalle: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lämmitä glögi ja sekoita pehmenneet liivatteet joukkoon. Lusikoi hieman jäähtynyt seos varovasti ja tasaisesti kakun pinnalle. Anna hyytyä. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. kermavaahtoruusukkeilla ja piparkakun muruilla.