Glögitorttu

Glögitorttu

Kuvaus: 

Idea viikonlopun vieraille tarjottavaksi: Glögistä tehty kauniin punainen piiras /torttu. Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Glögi voi olla tavallista kaupan valmista glögiä, sitä voi halutessaan maustaa liköörillä tmv. tai se voi olla itse tehtyä glögiä.

1 pyöreä 28- 30 cm:n piirasvuoka

Ainesosat: 

Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1œ dl Myllyn Paras Erikois- tai Karkeita Vehnäjauhoja
œ dl mantelirouhetta
1 tl leivinjauhetta
œ dl voi- tai margariinisulaa (50 g)
Vuoan levitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja tai Riisihiutaleita
Kostutukseen:
1 dl glögiä
Päälle:
1œ dl kirsikka- tai vadelma tms. hilloa
3 dl karpaloita, puolukoita tai vadelmia
3 dl glögiä
1œ dl hyytelösokeria

Ohjeet: 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu mantelirouhe ja leivinjauhe. Lisää sen jälkeen vielä sulatettu rasva (tai pullomargariini) ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Vuoka voi olla tavallinen piirakkavuoka tai myös sellainen, josta pohjan voi kumota eli tällöin piiraaseen jää syvennys, jonne täyte tulee. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Kostuta piirakkapohja glögillä, levitä päälle hillo ja marjoja. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota hyytelösokeri siihen. Levitä hieman jäähtynyt hyytelöliemi marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä ennen tarjoilua. Voit valmistaa tortun jo edellisenä päivänä ennen tarjoilua.

VINKKI: Marjojen tilalle torttuun sopivat esim. tummat viinirypäleet puolikkaina tai ohuet luumujen lohkot /viipaleet.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy