Hevosenkengät

Hevosenkengät

Ainesosat: 

1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g) tai 0,5 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (1 kg), 1 levy tummaa suklaata, 1,5 dl kookoshiutaleita, 3 dl tomusokeria, 3 rkl sitruunamehua

Ohjeet: 

Leikkaa hieman sulaneen piparitaikinalevyn päästä pois n. 3 cm, jotta hevosenkengistä ei tule liian suuria. (Voit leipoa palasta esim. piparitankoja). Leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä n. 0,5 cm:n levyisiä pitkiä suikaleita taikinalevystä. Nosta suikaleet uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min. Sulata suklaa (esim. mikroaaltouunissa) tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Kasta jäähtyneen hevosenkengän päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin. Anna koristelun kuivua. Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy