Hevosenkengät

Hevosenkengät

Kuvaus: 

Helpot leikatut piparkakut. Hevosenkengät sopivat tarjoiltavaksi uudenvuoden aatoksi.

30 - 40 kpl

Ainesosat: 

1œ dl kookoshiutaleita
1 levy tummaa suklaata
Koristeluun:
tai
3 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
punaisia nonparellerja
œ pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa
tai
1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)

Ohjeet: 

Leikkaa hieman sulaneen piparitaikinalevyn päästä pois n. 3 cm, jotta hevosenkengistä ei tule liian suuria. (Voit leipoa palasta esim. piparitankoja). Leikkaa sen jälkeen terävällä veitsellä n. œ cm:n levyisiä pitkiä suikaleita taikinalevystä. Nosta suikaleet uunipellille ja taivuttele ne hevosenkengän muotoon. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 6-8 min.

Sulata suklaa (esim. mikroaaltouunissa) tai sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta kuorrutus. Kasta jäähtyneen hevosenkengän päät suklaaseen ja sen jälkeen kookoshiutaleisiin tai sokerimehukuorrutukseen ja nonparelleihin. Anna koristelun kuivua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy