Hirvipaistikastike

Hirvipaistikastike

Kuvaus: 

Maukas sipulinen hirvenlihakastike, sopii mainiosti lanttulaatikon ja perunalaatikon kanssa tarjottavaksi, ilman tätä ei Joulu maistu joululta.

Ainesosat: 

1 kg hirven paistilihaa, 2 rkl suolaa, 2 suurta sipulia, 200 ml ruokacremeä, 1 l vettä

Ohjeet: 

1 kg hirvipaisti palotellaan n. 2cm x 2cm paloiksi ja pyöritetään vehnäjauho-suola seoksessa, paistetaan pannulla, kunnes liha on saanut kauniin värin. Lihat uunipataan, paistetaan vielä kaksi suurta sipulia paloiteltuna , kaikki paistinrasvat otetaan talteen ja laitetaan nekin pataan lihojen päälle. Vettä laitetaan niin paljon, että lihat peittyvät ja kastikkeeseen lisätään vielä ruokacremeä purkillinen. Ja sitten uuniin, jossa se saa mehevöityä kolme tuntia,180 asteessa. Välillä kastiketta voi sekoitella ja kun sitten kastikelihat ovat hajonneet ja pehmenneet kastike on maistelua vailla valmis, silloin tarkistetaan suola.