Homejuusto-piparitorttu

Homejuusto-piparitorttu

Kuvaus: 

Maukas ja erilainen herkku

Ainesosat: 

100 g voita
œ dl maitoa
150 g ranskankermaa
1 muna
4 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
œ tl neilikkaa
œ tl kardemummaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sinihomejuustohyytelö:
1 tlk rahkaa
2 dl kermaa
75 g sinihomejuustoa
1 dl sokera
5 liivatelehteä
Korteluun viinirypäleitä

Ohjeet: 

8 hengelle
Voitele torttuvuoka (noin 35 cm halk.). Sulata voi ja lämmitä maito kattilassa. Vatkaa fariinisokeri, muna, inkivääri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Lisää voi-maitoseos ja raskankerma. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää ne seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30- 40 min. Jäähdytä. Vatkaa kerma, rahka, sinihomejuustoja sokeri vatkaimella. Anna seistä hetki. Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois. Liota lehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liuos hyvin sekoittaen rahka-homejuustoon. Kaada hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele viinirypäleillä.