Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko

Ainesosat: 

I kg perunoita, vettä, 1 dl vehnäjauhoja, n. 5 dl maitoa, 2 tl suolaa, 50 g voita, 0,5 tl muskottipähkinää, 1 - 1,5 tl kardemummaa, 1 - 2 rkl siirappia tarvittaessa

Ohjeet: 

Keitä perunat kypsiksi kuorineen. Kuori kypsät perunat, ja soseuta ne. Sekoita soseeseen vehnäjauhoja, mutta älä kuitenkaan koko määrää, Peitä astia kannella ja anna imeltyä lämpimässä paikassa useita tunteja. Lisää loput jauhot imeltymisen aikana, aina voimakkaasti sekoittaen. Imeltynyt sose on makeaa, harmaata ja löysähköä. Lisää soseeseen sulatettu rasva ja maitoa niin että seoksesta tulee paksu velli. Mausta ja kaada voideltuihin uunivuokiin mutta jätä vuoat vajaiksi, koska seos kuohuu kypsyessään. Paista 150 astetta 2-2,5 h.