Itämaan tietäjien Appelsiinikana

Itämaan tietäjien Appelsiinikana

Kuvaus: 

Joulupöytään eksoottinen vaihtoehto, itämaisia vivahteita
ja mausteisia makuja.
Tämän ehtii kiireinenkin kokki valmistaa ennen pukin tuloa :o)

Ainesosat: 

3 kpl kanan rintafileitä
1 kpl iso sipuli
2 kpl appelsiiniä
2 rkl karkeita vehnäjauhoja
curryä, kanelia ja intialaista mausteseosta

Ohjeet: 

Paloittele kanan rintafileet ja sipuli.
Kuullota sipulia oliiviöljy-voiseoksessa ja ripottele sen päälle
curryä , ripaus kanelia ja intialaista mausteseosta ja anna
hautua hetki. Lisää kananpalat sipuli-mausteseokseen ja
sekoita ne hyvin keskenään niin että kanat maustuvat kunnolla.
Kun kanapalat ovat ruskistuneet ripottele niiden päälle 2 rkl
karkeita vehnäjauhoja.
Lisää tilkka vettä ja puserra päälle puolikkaan appelsiinin mehu sekä hyppysellinen suolaa ja anna hautua kunnes kanapalat ovat lähes kypsiä.
Paloittele saksilla joukkoon puolikas appelsiini , anna kuumentua
hetki ja nauti mausteriisin ja rakuuna- hunajaporkkanoiden kera.