Jouluinen hyydykekakku

Jouluinen hyydykekakku

Kuvaus: 

Joulun makuinen ja tuoksuinen hyydykekakku

Ainesosat: 

200 g pipareita
25 g voisulaa
3 dl kermaa
1 prk rahkaa
2 dl luumumarmeladia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 kpl liivatelehtiä
œ dl glögiä
esim. marsipaania koristeluun

Ohjeet: 

Laita liivatelehdet likomaan. Murskaa piparit, sulata voi ja sekoita ne keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma ja lisää siihen: rahka, luumuhillo ja sokerit. Sulata liivatteet kuumaan glögiin ja lisää se ohuena nauhana rahkaseokseen. Laita seos keksipohjan päälle ja tasoita pinta, laita yön ajaksi jääkaappiin. Pintaa voi koristella kermavaahdolla ja vaikka marsipaanista tehdyillä jouluisilla koristeilla.