Jouluinen kirsikkatäytekakku

Jouluinen kirsikkatäytekakku

Ainesosat: 

4 kpl kananmunia
1.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kpl sitruunasta raastettu kuori
50 g suklaarouhe
1 dl vehnäjauhoa
3/4 dl kaakaojauhe
2 tl leivinjauhe
3/4 dl perunajauho
1.5 dl vesi
0.5 dl rommia
0.5 dl sokeria
täyte:
2 dl kirsikkahilloa
4 dl kermavaahtoa
kuorrute:
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 rkl voita

Ohjeet: 

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoihin sekoitetut vaniljasokeri, 1 sitruunan raastettu kuori, suklaarouhe, kaakaojauhe, perunajauho ja leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n 1 tunti. Leikkaa jäähtynyt kakku 3 osaan. Kostuta rommisokerivedellä ja ja laita täytteeksi kirsikkahilloa ja kermavaahtoa.
Kuorrutteeseen kiehauta kerma ja paloittele taluossuklaa ja lisää voi. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle kuorrute. Viimeiseksi silaukseksi vatkaa vähän kermaa, pursota ne ruusukkeiksi kakun reunoille ja laita jokaiseen ruusukkeeseen kirsikka koristeeksi