JOULUINEN SUKLAAKAKKU

JOULUINEN SUKLAAKAKKU

Kuvaus: 

Tässä suussasulavassa herkussa on mukana suklaan lisäksi mausteita ja pähkinöitä.

Ainesosat: 

200 g hasselpähkinöitä
2 dl tomusokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl neilikkaa
1 tlk omenasosetta (n. 400 ml)
250 g taloussuklaata
5 kpl valkuaista
2 kpl keltuaista
+ kaakaojauhetta
+ hasselpähkinärouhetta

Ohjeet: 

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka.
2. Kaada pähkinät kulhoon ja lisää joukkoon tomusokeri, jauhot ja mausteet.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon kuivat aineet.
3.Kaada taikina vuokaan. Paista sitä 175 asteessa n.20 minuuttia.
4. Valmista täyte: sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Laita omenasose kulhoon. Lisää suklaa omenasoseeseen vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen.
5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Voit käyttää apumerkkeinä coktailtikkuja, jolloin tedät minkä paksuisia osista tulee.
6. Laita yksi pohja tarjoilualustalle ja levitä sen päälle täytteestä n. 1/4 osa. Paina päälle toinen pohja ja sen päälle taas täytettä. Kokoa kakku tällä periaatteella. "Yli jäänyt" täyte levitetään kakun reunoille ja päälle.
7. Ripottele päälle siivilän läpi kaakaota ja koristele kakku vielä halutessasi pähkinärouheella. Anna kakun makujen tasaantua vaikka yön yli.