Jouluinen suklaakakku kilteille

Jouluinen suklaakakku kilteille

Kuvaus: 

Suussa sulava suklaakakku joka maistuu parhaalle läheisten, sukulaisten sekä lämpimän glökin tai jäätelön kera.

Ainesosat: 

200 grammaa voita, 200 grammaa tummaa suklaata (70% kaakaota), 200 grammaa ruokosokeria, 1 desilitra vehnäjauhoja, 1 teelusikka leivinjauhetta, 1-1,5 ruokalusikka piparkakkumaustetta, 4 kpl kananmunaa

Ohjeet: 

1. Sulata voi ja sokeri kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Sulata paloiteltu suklaa voin joukkoon. 2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekä piparkakkumauste keskenään. 3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 4. Sekoita varoen munasokerivaahtoon jauho ja piparkakkumauste ja leivinjauheseos. 5. Kaada taikina voideltuun irtpohjavuokaan (halk.24cm). Voit laittaa pohjalle leivinpaperin jotta kakun saa paremmin siirrettyä juhlavampaan astiaan. 6. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. On hyvä paistaa tämä kakku uuninpellin päällä, koska rasvaa saattaa vähän valua kakkuvuoan läpi. 7. Jäähdytä ja tarjoile mielellään seuraavana päivänä jolloin maut ovat tasaantuneet. Kun säilytät kakkua jääkaapissa niin on hyvä ottaa kakku huoneen lämpöön n. 15 min. ennen tarjoilua. 8. Tarjoile kakkua kahvin, jäätelön tai glögin kera.