Joululohi

Joululohi

Kuvaus: 

Uunilohi joka saa jouluista makua piparkakuista ja sinihomejuustosta. 5-6 annosta

Ainesosat: 

700 g lohta tai kirjolohta fileenä, 1 tl mustapippuria, 2 tl kirveliä, 1,25 dl kermaa, 50-75 g sinihomejuustoa, 50 g joulupiparkakkuja, 2 rkl hienonnettua persiljaa

Ohjeet: 

Poista nahka ja kylkiruodot lohifileestä. Mausta filee pippurilla ja kirvelillä. Leikkaa file annospaloiksi ja laita kalat voideltuun uunivuokaan. Sekoita kerman joukkoon sinihomejuusto muruina, piparkakut karkeana murskana ja hienonnettu persilja. Levitä kermainen sinihomejuusto-persilja-piparkakkukuorrutus lohipalojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi kalaliemessä keitettyjä ohrasuurimoita, paistettuja omenalohkoja ja raikasta vihersalaattia.