Joulun juureslaatikko

Joulun juureslaatikko

Kuvaus: 

Herkullisen jouluinen maku ja sopii loistavasti kinkun tai kalkkunarullan lisukkeeksi. Ja tarvitaan vain yksi laatikko, eikä siis jää jämiä monesta erilaisesta. Lisäksi lanttulaatikkoa miedomman makuisena maistuu myös lapsille paremmin.

Ainesosat: 

1 reilu lanttu
3 kpl porkkanaa
1/2 pientä selleriä
1 kpl palsternakka
1 dl kermaa
0,5 dl ruiskorppujauhoja (tai tavallisia)
2 kpl kananmunia
1 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
1 ripaus inkivääriä
1-2 rkl siirappia

Ohjeet: 

Kuori ja pilko juurekset ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta ne, lisää kerma, korppujauhot, munat, siirappi ja mausteet. Kypsennä voidellussa uunivuuassa noin tunti 200 asteeessa.