Joulun Sydän Ikkunapiparit

Joulun Sydän Ikkunapiparit

Ainesosat: 

1 pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina (500 g),  margariini, 1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikina (500 g),  voi, 0,5 annosta omaa piparkakkutaikinaa, munaton (ohje alla,) 1 pss Hedelmäaakkosia tai Ässämix värillisiä hedelmäkarkkeja (200 g)

Ohjeet: 

Sulata siirappi, sokeri ja rasva kattilassa. Lisää siihen jouluiset mausteet ja anna seoksen kiehahtaa ja sen jälkeen maustua miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, välillä sekoittaen. Anna seoksen hieman jäähtyä, lisää siihen nesteet, joihin sooda on sekoitettu sekä lopuksi jauhot. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Anna taikinan vetäytyä viileässä seuraavaan päivään. Ota taikina noin tunti ennen leivontaa huoneenlämpöön, jotta saat kaulittua sitä. Leivo haluamiasi pipareita. Kauli taikinalevyt n. 2 mm:n vahvuisiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu pöytään, ripottele vähän jauhoja alle. Painele muotilla kuviota taikinaan ja nosta ne lastalla paistopellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasolla n. 200 asteessa n. 5-7 min. Piparit palavat helpolla. Ole tarkkana. Reseptit Arja Savela, Myllyn Paras Oy hakuvinkki: piparkakut