Joulunajan punajuuriblinit ja sillitäyte

Joulunajan punajuuriblinit ja sillitäyte

Kuvaus: 

Sopii alkuruoaksi tai tarjottavaksi illanistujaisten suolapalana. Punajuuri antaa väriä ja hyvää makua blineihin.

Ainesosat: 

5 dl täysmaitoa, 25 g hiivaa, 2,5 dl ohra-tai tattarijauhoja, 2 dl hiivaleipäjauhoja, 1 tl suolaa, 0,5-1 tl meiramia, 1,75 dl raastettua etikkapunajuurta, 2 keltuaista, 2 valkuaista, voita paistamiseen

Ohjeet: 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää jauhot joukkoon pienissä erissä ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna seistä lämpimässä paikassa noin 3-5 tuntia. Lisää juureen suola, meirami ja punajuuriraaste. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Paista taikinasta paksuhkoja blinejä. Tarjoa lämpiminä joko sillitäytteen tai vaihtoehtoisesti sienisalaatin ja graavi-tai savukalan kera. Sillitäyte: 150g matjessillifileetä kuutioina, 2 kovaksi keitettyä kananmunaa hienonnettuna, 1 pieni sipuli hienonnettuna, 1 hapahko omena kuutioina, 2 rkl hienonnettua tilliä, 1 tl kirveliä, 0,5 - 0,75 dl paprikaa pieninä kuutioina ja 1 tlk smetanaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.