Juureslaatikko

Juureslaatikko

Kuvaus: 

Aki Wahlman Euracon Oy

Ainesosat: 

300 g Porkkanaa, 500 g Jauhoista perunaa, 200 g Palsternakkaa, 100 g Voita, 0,5 tl Muskottia, Suolaa ohjeen mukaan

Ohjeet: 

Kuori ja paloittele juurekset. Kypsennä juurekset joko Look-paistopussissa uunissa vesitilkassa, johon on lisätty 1 tl suolaa, 180 °C:ssa 30 min tai keittämällä suolavedessä (2 tl suolaa) noin 15 min, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta ja lisää voi. Mausta sose suolalla (2tl) ja muskotilla. Voitele Eskimo foliovuoka ja laita sose vuokaan. Lisää pinnalle korppujauhoa ja kypsennä uunissa 200 °C 15 min.