Kahden suklaan tryffelit

Kahden suklaan tryffelit

Ainesosat: 

Tumma seos:
125 g kookosrasvaa
1 kpl kananmuna
1 dl tomusokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilja- tai vaniliinisokeria

Valkoinen seos:
75 g kookosrasvaa
100 g valkosuklaata
1 kpl kananmuna
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisäksi n. 50 kpl Bruno konvehtivuokia

Ohjeet: 

Valmista ensin tumma seos.

Sulata kookosrasva kattilassa miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Valuta sekaan jäähtynyt rasva ohuena nauhana koko ajan vatkaten kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Valmista valkoinen seos. Sulata rasva ja paloiteltu suklaa kattilassa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Vatkaa muna ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Lisää rasva-suklaaseos vähän kerrallaan munavaahtoon. Vatkaa seosta kunnes se on kuohkeaa. Lusikoi kumpaakin seosta Bruno pursotinpussiin ja pursota (punaisella terällä) raidallisia tryffeleitä alumiinisiin Bruno konvehtivuokiin. Säilytä tryffeleitä viileässä.

Vinkki: Halutessasi voit maustaa tumman seoksen parilla konjakkitipalla tai vaalean seoksen esim. sitrusliköörillä.

 

Katso myös muita reseptejä www.eskimofinland.fi

Lähde: 
Eskimo Finland Oy