Kakaran kinkku

Kakaran kinkku

Kuvaus: 

Hersyilevän hyvä mukerekinkku

Ainesosat: 

1 pussi sipulikeittoainesta
1 purkki Kermaviiliä
1 kg Jauhelihaa
3 rkl valkosipulijauhetta
3 kpl kananmunaa
1 pussi aurajuustomurua

Ohjeet: 

Ostetaan kilo hyvää suomalaista naudanjauhelihaa (myös sika-nauta käy). Kulhoon kaadetaan ensin sipulikeittopussi, kolme ruokalusikallista valkosipulijauhetta ja muita mausteita maun mukaan. Sekaan holautetaan kermaviilipurkki. Sekoita. Kippaa jauheliha kulhoon ja sekoita massaan. Lisää kolme kananmunaa ja sekoita. Älä möyhi liikaa. Ota paistonkestävää kotimaista leivinpaperia. Laita puoleta massasta leivinpaperille. Tasoita noin 3 cm korkuiseksi levyksi. Kaada keskelle levyä aurajuustorouhetta (tai vaikka fetajuustoa, juustoraastetta, luumutkin käy hyvin, pipariaurajuustoseos on mainio aikuiseen maukuun). Kaada loppu massa levyn päälle ja tasoita. Leivinpaperin avulla voit halutessasi muovailla murekkeen vaikka kinkun muotoon. Käärimällä koko paketin tiukalle ennen uuniin laittoa, saat ihanan mehukkaan murekkeen. Ja muistathan ottaa lihan lämpiämään noin puoli tuntia ennen valmistusta.
Paista kakaran kinkku noin 200c asteessa, 45min-i1h riippuen uunisi tehosta. Ja nam, lapset tykkää eikä jää lihan suikaleita hampaan rakoon. Kyytipojaksi käy kaikkii joulun herkut ja parhaiten raikas salaatti.