Kalan graavisuolaaminen

Kalan graavisuolaaminen

Ohjeet: 

Jos fileet painavat noin kaksi kiloa, ripottele fileen päälle 2 rkl karkeata suolaa. Ripottele toiselle fileelle 15 murskattua valko- tai mustapippuria. Pane fileelle murskattuja tillinvarsia. Käännä fileet päällekkäin ja kääri ne tiukasti Bruno Perhospaperiin. Jos graavisuolaat siikaa, käytä vain suolaa. Pippuri on liian voimakasta ja monen mielestä myös tilli. Kala suolaantuu ilman painoa huoneen lämmössä nopeasti.

Satakuntalainen aloittaa siian syönnin jo kuuden tunnin kuluttua. Vastaavasti itäsuomalainen odottaa pari päivää.

Painon alla kala suolaantuu hitaammin. Samalla siitä tulee kiinteämpi, jolloin se on helppo leikata. Kalan suolaamiseen Länsi-Suomessa käytetään suolaa vähemmän kuin Itä-Suomessa.