Kanelinen juureslisuke

Kanelinen juureslisuke

Kuvaus: 

Tämä lämmin juureslisuke sopii hyvin kinkun tai kalkkunan vierelle. Edullinen kotimaisista juureksista valmistettu. Maukasta. Mitä kuumempana tarjoat, sen maukkaampaa. Korvaa hyvin joulupöydässä osan perinteisistä laatikoista.

Ainesosat: 

1 kpl lanttua, 1 kpl keräkaalia, 1 kpl juuriselleriä, ruokaöljyä, 4 tl kanelia, 1,5 dl vaaleaa siirappia, 2 kpl parsakaalia, suolaa, kanelia

Ohjeet: 

Raasta juurekset karkealla terällä. Paloittele parsakaali nupuiksi ja keitä se kypsäksi. Mausta keitinvesi kanelilla ja suolaripauksella. Kuumenna öljy kasarissa, lisää juuresraaste ja kiehauta 5-10 minuuttia. Lisää kaneli ja siirappi ja kuumenna vielä hetki. Kaada laakealle tarjoiluvadille. Nosta päälle kuumat parsakaalin nuput. Sihtaa kanelihuntu koristeeksi.