Kardemummajäädyke pistaasisydämellä

Kardemummajäädyke pistaasisydämellä

Kuvaus: 

Raikas lopetus juhla-aterialle! Mikä parasta, voi valmistaa jo etukäteen pakkaseen.

Ohjeet: 

Kardemumma jäädyke: 4 keltuaista, 4 rkl sokeria, 2 prk Flora vanillaa, 1 prk Flora vispiä, 2 rkl hienoa kardemummaa ( ripaus sahramia väriksi). Vaahdota keltuaiset ja sokeri.Vaahdota vaniljakastike ja kerma, johon on lisätty kardemumma. Lisää myös sahramia halutessasi saadaksesi kullankeltaista sävyä. Yhdistä vaahdot ja sekoita hyvin. Pistaasisydän: 100g rouhittuja pistaasipähkinöitä, 4 rkl fariinisokeria, nokare voita. Paahda pähkinöitä ja sokeria voissa pannulla sen verran että karammellisoituvat. Vuoraa pitkulainen kakkuvuoka kelmulla.Lisää ensin puolet jäädykkeestä,lisää pistaasiseosta ja kaada loput. Jäädytä yön yli pakkasessa. Koristele pähkinä ja suklaa rouheella. 

2. RoseValkosuklaaYllätys: •5 keltuaista, •1 kananmuna, •1,5 dl tomusokeria, •1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria), •5 dl kuohukermaa, •100g valkosuklaata rouhittuna, •1-2 tl rosepippureita (jos haluat miedomman niin laita 1tl), •4 dl mansikoita (jos käytät pakastettuja, niin valuta liika neste pois). Laita keltuaiset, kokonainen muna ja sokeri kulhoon, halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jossa on lähes kiehuvaa vettä ja vatkaa vesihauteen päällä kunnes vaahto on kuohkeaa (vajaa 10 min). Nosta kulho vesihauteen päältä ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäähtynyt (n. 5min). Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa kuohkeaksi. Yhdistä vaahdot varovasti käännellen. Rouhi rosepippurit morttelissa ja lisää jäätelömassaan. Lisää rouhittu valkosuklaa jäätelömassaan. Kaada massa pakastuksen kestävään vuokaan tai rasiaan ja laita pakkaseen. Sekoita välillä. Kun jäätelömassa alkaa jähmettyä survo mansikat ja lisää jäätelömassan joukkoon. Älä sekoita enää liikaa jotta mansikka jää "sattumiksi" jäätelön sekaan.