Karpalo -suklaavaahto

Karpalo -suklaavaahto

Kuvaus: 

Karpalo ja kaneli antaa pirteää ja jouluista makua suklaajälkiruokaan.

Ainesosat: 

1-1,25 dl karpalohilloa, 1 dl hasselpähkinöitä rouheena, 250 g tummaa suklaata, 1 rkl voita, 200 g kevytranskankermaa, 3 rkl karpalolikööriä, 1 tl kanelia, 3 dl kuohukermaa, 2 rkl juoksevaa hunajaa. Koristeeksi: karpaloita,hasselpähkinärouhetta

Ohjeet: 

Sulata suklaa voinokareen kanssa vesihauteessa. Vatkaa vähän jäähtyneen suklaan joukkoon ranskankerma. Sekoita joukkoon karpalohillo, karpalolikööri,kaneli ja pähkinärouhe. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta hunajalla. Kääntele kermavaahto varovasti suklaaseokseen. Laita kulho jääkaapiin noin 15-20 minuutiksi jotta suklaaseos pääsee hyvin jähmettymisen alkuun. Jaa suklaavaahto pieniin ja kauniisiin annoskulhoihin. Koristele annosjälkiruoat hasselpähkinärouheella ja karpaloilla.