Katajanmarjasilli

Katajanmarjasilli

Kuvaus: 

Perussilli, joka sopii katajaisen makunsa vuoksi hyvin joulupöydän suolaisiin alkupaloihin. Nopea ja helppo valmistaa. Mikäli käytät rasvasilliä, liota sitä kylmässä vedessä ennen käsittelyä.

Ainesosat: 

4 kpl sillifilettä (naturel), 1 kpl punasipulia. Liemi: 15 kpl katajanmarjoja, 10 kpl valkopippuria, 2 dl vettä, 2 dl sokeria, 1 dl etikkaa, 1 kpl laakerinlehtiä

Ohjeet: 

Poista sillifileistä nahka. Leikkaa sillifileet n. 2 cm viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Murskaa liemeen katajanmarjat ja pippurit kevyesti. Sekoita ne ja muut liemen aineet liemeksi. Kiehauta liemi ja jäähdytä. Laita sillipalat ja sipuli kerroksittain lasitölkkiin ja kaada liemi päälle. Anna sillin maustua ja kypsyä kylmässä vähintään 2vrk ennen tarjoilua.