Keittiömestarin patee (8-10 annosta)

Keittiömestarin patee (8-10 annosta)

Ainesosat: 

500 g naudan- tai broilerinmaksaa
400 g jauhettua naudanlihaa
1 ps pekonia
200 g savukinkkua
3 valkosipulinkynttä
timjamia, salviaa
15 kpl katajanmarjoja
valkopippuria
1 tl suolaa
1 dl valkoviiniä

Ohjeet: 

Pilko kinkku pieniksi kuutioiksi. Leikkaa maksa ja pekoni pienemmiksi paloiksi. Valmistele mausteet: hienonna katajanmarjat huhmarissa, mittaa viini. Jauha monitoimikoneesssa ensin maksa ja pekoni melko hienoksi. Lisää jauheliha ja mausteet, anna koneen käydä. Lisää lopuksi kinkkukuutiot, jotka saavat jäädä kokonaisiksi.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kaada taikina pateevuokaan. Kypsennä uunissa noin 1,5 tuntia eli kunnes patee tuntuu painellessa kiinteältä ja irtoaa reilusti vuoan reunoista. Anna jäähtyä, minkä jälkeen voit nostaa tai kumota se vuoasta.

Ohje: Finfood