Kermalohi

Kermalohi

Ainesosat: 

500 grammaa lohifilettä
2 rkl merisuolaa
1 tl sokeria
1 nippu tillin varsia
0,5 kpl purjoa
1 kpl punasipulia
3 dl ruokakermaa

Ohjeet: 

Nypi ruodot pois lohifileestä,  ripolttele suola päälle sekä tillin varret(painele tillin varret rikki vaikka sormin, antaa makua enemmän) ja anna maustua yön yli. Ota tillin varret ja sulamattomat suolat fileen päältä pois. Viipaloi lohifile. Pilko purjo ja punasipuli renkaiksi: laita sipulit ja graavilohen palaset kulhoon vuorotellen ja kaada päälle ruokakermaa niin että peittyvät juuri ja juuri. Anna maustua yön yli. Tuoretta tilliä voi ripotella päälle kun laittaa esille. Sitten on valmista nautittavaksi ruisleivän päällä tai keitettyjen perunoiden kera.