Kirjolohimousse

Kirjolohimousse

Ainesosat: 

600 g lämminsavustettua kirjolohta, 1/2-1 dl kalalientä, 6 liivatelehteä, 1/4 tl valkopippuria, 4 dl kuohu- tai ranskankermaa

Ohjeet: 

Poista kirjolohesta nahka ja ruodot. Hienonna kala monitoimikoneen teholeikkurilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna 1/2 dl kalalientä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ja valkopippuri kalan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kalan joukkoon. Tarkista maku. Kaada seos kelmulla vuorattuun tai kevyesti öljyllä sipaistuun vuokaan. Anna moussen tekeytyä yön yli kylmässä. Kumoa mousse tarjoiluvadille ja koristele.