Kotoisen maukkaat riisipiirakat

Kotoisen maukkaat riisipiirakat

Ainesosat: 

Kuoritaikina: 2 dl kylmää vettä, 1,5 tl suolaa, 4 dl ruisjauhoja, 1 dl vehnäjauhoja, 1-2 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia. Täyte: 4 dl vettä, 3 dl puuroriisiä,1 l maitoa, 2 tl suolaa, 1 muna. Voitelu: 50 g juoksevaa margariinia, 1 dl vettä.

Ohjeet: 

Pane vesi kiehumaan, lisää puuroriisi ja anna kiehua koko ajan sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja sekoita kunnes puuro alkaa kiehua. Hauduta puuro kypsäksi välillä sekoittaen. Mausta kypsä puuro suolalla ja sekoita sen jäähdyttyä puuroon muna. Sekoita kuoritaikina. Mittaa kylmään veteen suola, lisää mukaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Painele taikina tasaiseksi. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 20 palaan. Pyörittele palat kämmenten välissä siloisiksi palloiksi ja litistä ne saumattomiksi pikku letuiksi. Laita taikinaletut Minigrip Maxi -pusseihin, jotta ne eivät kuivu odotellessa. Kauli piirakkakaulimella taikinaletut ohuiksi piirakankuoriksi, joiden halkaisija on noin 15 cm. Käytä leipomisalustalla ruisjauhoja. Kaulimisliike piirakkakaulimella tulee olla keinuva, jotta kuori pyörii tasaisesti. Pane kuoret limittäin ja laita ne Minigrip-pussiin suojaan kuivumiselta. Pyyhi esimerkiksi pullasudilla kuorista ylimääräiset jauhot ja pane jauhoisempi puoli päällepäin. Levitä puuroa ohut, tasainen kerros ja jätä reunoilta 1 cm levyinen reuna paljaaksi. Kasta puurolusikkaan välillä kylmässä vedessä, niin levitys helpottuu. Nosta kaksi piirakanreunaa keskelle niin, että puuroa jää näkyviin 1 cm verran. Aloita riisipiirakan rypyttäminen keskeltä ylöspäin. Poimuta etusormilla tasatahdilla tiheitä pyöreitä poimuja. Käännä piirakka ja rypytä toinen puoli. Pane piirakat rinnakkain pellille leivinpaperin päälle ja paista 300 asteessa noin 15 minuuttia kunnes piirakat saavat kauniin ruskean värin. Sekoita juokseva margariini ja vesi. Voitele piirakat seoksella ja pane astiaan päällekkäin leivontaliinan alle pehmenemään. Minigrip-vinkki: Jos haluat tarjota vastapaistettuja riisipiirakoita myöhemmin, esimerkiksi jouluaattoaamuna, voit pakastaa piirakat raakoina pellin päällä, jonka jälkeen voit pakata jäiset piirakat 4-litran Minigrip-pussiin ja paistaa vasta juuri ennen tarjoilua.