Lanttulaatikko kuin karamellia.

Lanttulaatikko kuin karamellia.

Kuvaus: 

Ihanan makea ja täyteläisen maukas lanttulaatikko. Oman kehittelyn tulos.

Ainesosat: 

2 kpl isoa lanttua
vettä, suolaa
100 g voisulaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl korppujauhoja
2 kpl munia
1 dl siirappia
suolaa, valkopippuria
päälle korppujauhoa

Ohjeet: 

Kuori ja paloittele lantut. Keitä niukassa kevyesti suolatussa vedessä kypsäksi. Survo tasaiseksi soseeksi.
Lisää voisula survokseen.
Turvota korppujauhoja hetki kermassa ja kaada ne soseeseen samoin kuin kevyesti vatkatut munat. Lisää siirappi ja mausteet. Maistele suola sopivasti makusi mukaiseksi.
Kaada seos voideltuun vuokaan, ripottele päälle korppujauhoja.
Paista 175 asteessa n. 2 tuntia
Tuloksena "karamellin" makea lanttuloora.