Lemmikin joulutarinat

Lemmikin joulutarinat

Lue lämminhenkisiä tarinoita siitä, miten suomalaiset viettävät joulua lemmikkiensä kanssa. Lemmikit huomioidaan perheenjäseninä myös jouluna! Tarinat ovat peräisin Suomalaisen Työn Liiton Avainklubi-yhteisöpalvelusta. Tervetuloa mukaan Avainklubiin!

Sannin kotoa Espoosta löytyy kaksi karvaista kaveria: kissa ja koira. Kumpikin heistä saa jouluisin oman pienen paketin tai pari. Paketeissa on yleensä joku kiva lelu ja vähän herkkuja.

Koiralle lahjat pakataan erityisen huolella, sillä hauva tykkää repiä paketteja ja kääreitä oikein antaumuksella silpuksi. Joskus tuntuu, että se suurin ilo tuleekin siitä paketin repimisestä, eikä itse sisällöstä. Kissaa kiinnostaa eniten joulukuusi ja sen koristeet. Joulun aikaan saakin mokomaa miukulaista olla moneen kertaan nostamassa pois kuusesta minne se on kiivennyt.

Jouluna Sannin perheessä koitetaan viettää enemmän aikaa yhdessä, joten tietysti myös lemmikkien kanssa vietetään enemmän aikaa. Koiran kanssa tehdään kunnon lenkkejä! Mieluiten jossain missä saa vapaana juosta hangessa, ja se se vasta onkin hauskaa puuhaa. Ehkä parasta koko joulussa tuumaa hauva! Kissa taas taitaa nauttia eniten jouluherkuista, ainakin pieni tassu kurottelee pöydälle kinkun perään siihen malliin, että jos ei kinkkua vahdi, niin pian se katoaa parempiin suihin.


Sannin koira talvisella lenkillä

Pirkko Padasjoelta  vie talipalloja ja kauralyhdettä linnuille ja laittaa pikkuisten iloksi joulukynttilät palamaan :)


Pirkon talipallo maistuu talitintille jouluvalojen loisteessa

Helsinkiläisen Niinan Rontti-kissa saa extrahyvää herkkuruokaa ja lempiruokiaan jouluna. Lisäksi hänet asianmukaisesti käytetään joulupesulla, harjataan ja silitellään superhyvin. Joulupaketteja löytyy kuusen alta myös hänelle. Alla joulukuva perheen jo edesmenneestä pupusta Kanelista.


Kaneli-pupu joulutunnelmissa

Lapualaisen Suvin Topi-koira saa tietenkin oman joululahjansa, ja hän avaa sen itse parhaimmaksi toteamallaan tavalla. Yleensä lahja sisältää nakkeja, makkaraa, luita tai muuta koiran herkkua. Topi saa myös osansa joulupöydän antimista. Hän saa mm. kaluttavakseen kinkusta tulleen luun tai syö ihmisiltä ylijääneet ruoat. Topi on perheenjäsen, ja siten myös mukana jokapäiväisessä arjessamme.


Topi-koiran rento joulu

Pirjon perheessä Helsingissä ostetaan lemmikeille tietenkin lahjat. Heillä on tapana pitää amerikkalaiseen tapaan roikkuvia karkkijoulusukkia. Isot sukat ihmisille, kaksi hieman pienempää koiralle ja kissalle sekä kolme minisukkaa gerbiileille!


Pirjon kissalla on oma joulusukka

Nokialla asuvan Leenan 8-vuotias Aksu labradorinnoutaja on ikuinen lapsi mitä jouluun tulee. Kun lahjat on viety kuusen alle, niin Aksu on siellä kuonoineen penkomassa ja löytääkin helposti hänelle tarkoitetut paketit. Niitä on sitten availtava pitkin iltaa, kun muuten kukaan ei saa pienintäkään rauhaa. Aksu saa yleensä eniten lahjoja eli on hyvin kiltti koirapoika!


Aksu-koira rakastaa joululahjoja

Sannakaijan kotona Kangasniemellä on Australian-terrieri 2v Diego ja 4 venäjänsinistä kissaa, jotka luonnollisesti ovat iso osa joulua. He saavat omia paketteja joulupukin pussista, ja itse joulupukin tutkiminen on iso osa heidän jouluaan. Joulupukilla on jalassaan huopatossut, jotka kiinnostavat kissoja erittäin paljon. Myös rapisevat paperit ja lahjanarut ovat hauskoja vempeleitä itse paketeista paljastuvien lahjojen lisäksi.

Perheen koiralla ja kissoilla on herkkuruokaa eli omat jouluateriat. Lemmikit käyvät ennen ihmisiä tarkistamassa, että  joulupöydän kattauksessa on kaikki hyvin. Myös joulukuusen koristeet saavat usein hieman liiankin paljon huomiota, sillä onpa joulukuusi kerran kaatunutkin! Onneksi ei sentään kenenkään päälle. Kissat tuijottavat vieressä silmä kovana, kun jouluverhoja silitetään ja koristeita ripustetaan. Koira auttaa murisemalla imurille viimeisen joulusiivouksen aikana, ja jouluaattona hän istuu tyytyväisenä lahjakasan keskellä tonttulakki päässä. Kun hän ei enää jaksa keskittyä, niin nukahtaa tuhisten takan eteen muiden vielä tutkiessa uusia lahjojaan.

Perheellä on myös perinne hankkia vähintään yksi lautapeli joululahjaksi, joka avataan ja pelaaminen aloitetaan jo jouluaattoiltana. Kissojen lempipaikka on istua pelin laatikossa! Heillä on oikea kisailu siitä, kuka ehtii ensimmäisenä istua laatikkoon ja nauttia perheen seurasta. Joulupäivänä perinteenä on tehdä pitkä pakkaslenkki, jolloin koira on innokkaasti mukana.

  
Diego-koira avostaa joulusiivouksessa murisemalla imurille ja perheen kissat tutkivat joulupukin huopatossuja

Imatralaisen Annen Ronnie labbiksen joulussa parasta on se, kun avataan lahjat! Hän saa itse repiä paperit auki, ja voi miten hauskaa katseltavaa se on!


Ronnie-koiran lempipuuhaa on avata joulupaketteja

Mari Pieksämäeltä kertoo, että heillä kaikki lemmikit saavat oman joululahjan kuusen alle. Koirille puetaan juhlavat villapaidat päälle, ja kissat ja kanit saavat herkkuruokia osakseen. Onhan joulu koko perheen juhla, joten pitää lemmikkejäkin muistaa silloin!


Marin koira jouluisesti villapaidassaan

Mariannen perheessä Vantaalla koirat viettävät perheen kanssa aina yhdessä joulua.  He saavat omat lahjat, ja jouluna ruokaan lisätään jotain herkkua.


Mariannen koirien joulufiilistelyä

Koirat auttavat mielellään lapsia kuusen koristelussa Saloisissa Tuijan kotona, vaikka ei heidän apunsa niin tarpeen olisikaan. Joulunaikaan perheessä tietenkin muistetaan koiriakin herkuilla, ja tottahan toki (hyväksi haukuttu) joulupukki tuo omia paketteja myös karvaisille lapsille, jotka taitavasti osaavat itse avata ne.


Tuijan koira saa jouluna herkkuja

Anun perheessä Myllykoskella  Kasu-koira saa olla mukana jouluvalmisteluissa ja joulun vietossa. Hän myös pääsee kyläilemään ja auton kyytiin. Ja toki  joulupukki tuo lahjoja! Kasulle tärkeintä on yhdessäolo, ja se kun näkee, että kaikki läheiset voivat hyvin.


Kasu-koira nauttii jouluna yhdessäolosta

Roy-koira viettää rauhaisasti joulua perheen kanssa Niinan luona Teuvalla. Joulun kunniaksi juhlapanta kaulaan ja lelupakettia avaamaan! Tämän jälkeen on kiva emännän kanssa tuijotella kuusta ja kynttilöitä. Roy rakastaa HK:n sinistä.


Roy-koiralla on jouluna juhlapanta

Ulvilalaisen Johannan perheessä jouluna ollaan yhdessä koko perheen voimin. Otto-koira pääsee mukaan lumileikkeihin ja saa joulupöydästä maksalaatikkoa ja kinkkua. Kuvassa on perheen viimevuoden joulukortti! Molemmat "lapset" olivat sitä mieltä, että nyt riittää.


Otto-koira ja perheen pikkutonttu väsyneinä joulupuuhista

 

Kissat tuijottavat vieressä silmä kovana, kun jouluverhoja silitetään ja koristeita ripustetaan. Koira auttaa murisemalla imurille viimeisen joulusiivouksen aikana ja jouluaattona istuu tyytyväisenä lahjakasan keskellä tonttulakki päässä.