Linssikeitto

Linssikeitto

Kuvaus: 

500 g linsseja, 1 pieni sipuli, 3-4 valkosipulinkynttä, (1 porkkana) 2 rkl tomaattipuretta, 0.5-1 dl oliiviöljyä, suolaa, pippuria

Ainesosat: 

500 g linsseja, 1 sipuli, 3-4 valkosipulinkynttä, 1 porkkana, 2 rkl tomaattipuretta, 0.5-1 dl oliiviöljyä, suolaa, pippuria

Ohjeet: 

Linssit pestään ja laitetaan kattilaan kiehumaan n. 50 min. Sipuli (pieni) kuoritaan ja laitetaan kokonaisena kattilaan (haluttaessa voidaan laittaa myös porkkanan viipaleita sekaan). suola lisätään. Valkosipulinkynnet leikataan mahd. pieniksi ja lisätään sekaan. Annetaan kiehua keskilämpötilalla. Jos keräytyy vaahtoa kattilaan, otetaan vaahto kauhalla pois ja vettä lisätään kattilaan tarvittaessa, ettei puuroudu. Lisätään 2 rkl tomaattipuretta sekaan ja sekoitetaan hiljalleen. Annetaan kiehua n.10 min. Lisätään vielä lopuksi n. 1/2-1 dl oliiviöljyä. Laitetaan varovasti pippuria sekaan ja lisätään suolaa tarvittaessa. Annetaan viela vähän aikaa kiehua ja keitto on valmis. Tarjoillaan vaalean leivän kanssa.