Lohimousse

Lohimousse

Kuvaus: 

Maukas lohiherkku Jouluiseen kalapöytään!

Ainesosat: 

4 kpl herkkukurkku
150 g kylmäsvulohi
1 kpl valkosipulin kynsi
2 dl kermaviili
1,5 dl ranskankerma
1 tl sokeri
1 tl sitruunapippuri
3 rkl tilli
2 dl kerma
8 kpl liivatelehti
2 rkl vesi

Ohjeet: 

4 herkkukurkkua(keskikokoa)
150 g kylmäsavulohta(tai graavisuolattua)
valkosipulia oman maun mukaan
1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa
1 tl sokeria
1 tl sitruunapippuria
3 rkl hienonnettua tilliä
2 dl kermaa vaahdotettuna
8 liivatelehteä
2 rkl vettä

Laita ensin liivatteet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen noin 10 minuutiksi.Leikkaa kurkut ja lohi pieniksi kuutioiksi.Puserra joukkoon valkosipulia.Lisää seokseen kaikki muut aineet.Liuota liivatteet tilkkaan vettä ja jäähdytä hetki.Lisää lohiseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.Lisää lopuksi kevyesti nostellen vaahdotettu kerma!!Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään!Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille.