Luumu-tuorejuustohyytelökakku

Luumu-tuorejuustohyytelökakku

Kuvaus: 

Jouluinen ja raikas kakku pyhien kahvipöytään.

Ainesosat: 

180 g Pipareita, 75 g Rasvaa, 4 dl Vispikermaa, 200 g Maustamatonta tuorejuustoa, 200 g Luumumarmeladia, 1 tl Vaniljasokeria, n.0,5-1 dl Sokeria, 1 Sitruunan mehu, 6 kpl Liivatelehteä

Ohjeet: 

Murskaa piparit, lisää sulatettu rasva. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija24 cm) pohja leivinpaperilla ja painele pipariseos pohjalle tasaisesti. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto , luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Maista ja lisää sokeria makusi mukaan. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja purista liivatelehdistä vesi pois ja liota liivatelehdet mehun sekaan. Kaada mehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaseoksen joukkoon. Kaada seos piparipohjan päälle, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku pienillä pipareilla.