Luumutorttuletti

Luumutorttuletti

Kuvaus: 

Haluatko vaihtelua perinteiselle, loppuunkulutetulle tähtitortulle? Kokeileppa luumulettiä, helppo ja yksinkertainen ohje valmistuu nopeasti vaikka pikkujouluihin tai jouluaterian kahvituokiolle.

Ainesosat: 

3 kpl torttutaikinalevyä
1 prk luumuhilloa
raesokeria
vettä
kananmuna

Ohjeet: 

Tee näin:
uuni 200 asteeseen.
1. Ota taikinalevyt sulamaan.

2. Kun levyt ovat sulaneet sopivasti, laita kaikki levyt peräkkäin jauhotetulle alustalle. (vain vähän jauhoja, ettei tartu pöytään!) Aseta levyt vaaka - asentoon ja laita jokaista noin puoli senttiä toisen levyn päälle.

3. Sitten ota hieman vettä ja "liimaa" levyt toisiinsa kiinni. Molemmilta puolilta.

4. Laita luumuhilloa keskelle taikinalevyjä. Jätä molempiin päihin noin 1cm ilman luumua, levitä hilloa vain noin 4cm leveydelle.

5. Ota sitten taikinapyörä (veitsikin käy) ja vedä sillä noin 1-2cm välein luumuhillon molemmille puolille hillosta päin ihan reunaan asti lovia. Aloita vasta pari senttiä taikinan päästä ja jätä alareunaan myös samanlaiset isot suikaleet.

6. Aloita laittamaan leikkaamiasi pätkiä niin, että yläreuna menee umpeen, jotta hillo ei karkaa sieltä pois. Liimaa suikaleet muutamalla pisaralla vettä paikalleen ja laita niitä sitten vuoron perään molemmilta puolilta loppuun saakka ja laita alareuna myös kiinni, ettei hillo karkaa sieltäkään.

7. Voitele munalla "letti" ja ripottele sen päälle raesokeria.

8. Laita luumuletti uuniin 200 'c noin 15-20 min tai kunnes kypsää. (voi mennä enemmänkin kuin 20min joten testaa)

9. Tarjoile maukas leivonnainen. :D