Mandariinikakku

Mandariinikakku

Kuvaus: 

350 g jauhoja, 250 g sokeria, 100 g voita, 80 g rusinoita, 3 munaa, 1 liköörilasillinen konjakkia, 1 rkl soodaa, 5 mandariinia (kuoret raastettuina ja mehu puristettuna), tomusokeria koristeeksi

Ainesosat: 

350 g jauhoja, 250 g sokeria, 100 g voita, 80 g rusinoita, 3 munaa, 1 liköörilasillinen konjakkia, 1 rkl soodaa, 5 mandariinia (kuoret raastettuina ja mehu puristettuna), 1 dl tomusokeria

Ohjeet: 

Voi ja sokeri sekoitetaan. Munat lisätään joukkoon yksitellen ja sekoitetaan. Raastetut mandariininkuoret ja mandariinimehu lisätään joukkoon. Konjakki, johon sooda on sekoitettu lisätään. Jauhot lisätään varovasti, vähän kerrallaan ja kokoajan sekoittaen. Lopuksi lisätään rusinat joukkoon ja sekoitetaan. Taikina kaadetaan voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Kakku paistetaan n. 45min. uunissa keskilämpötilassa. Kun valmis kakku on jäähtynyt, laitetaan tomusokeria päälle koristeeksi.