Mokkaneliöt

Mokkaneliöt

Ainesosat: 

2 kananmunaa, 2 dl sokeria, 4,5 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl maitoa, 1,5 dl voi- tai margariinisulaa, 0,5 dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä), 0,5 dl kuumaa voisulaa, 4 dl tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria, 2 rkl tummaa kaakaojauhetta, 1 dl kuumaa, vahvaa kahvia (tai 1 rkl pikakahvijauhetta + vettä), 1/2 dl kuumaa voisulaa, 6-7 dl tomusokeria, 2 tl vaniljasokeria

Ohjeet: 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan, jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Valitse täyte, kaakaolla saat tummemman ja suklaisemman. Sekoita päällyksen aineet tasaiseksi seokseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja. Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä. Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy