Myllytontun piparipulla

Myllytontun piparipulla

Ainesosat: 

1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Cookies Suklaamurotaikinaa tai Kauramurotaikinaa, 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg). Voiteluun: munaa. Pinnalle: raesokeria

Ohjeet: 

Kaaviloi kohonnut pullataikina n. 60 x 30 cm:n suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen piparkakkutaikinalevyt ohueksi, yhtä suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Nosta ohut piparkakkutaikinalevy pullataikinalevyn päälle (ei haittaa, vaikka piparkakkutaikina repeilisi) ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta n. 1,5 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne kohoamaan sellaisenaan tai paperivuokiin uunipellille. Mikäli et leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, saat taikinasta ison joulukranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä rullan ympyräksi. Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kierrepullia 225-asteisessa uunissa 15-20 min ja isoa kranssia 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 min. Taikinaa sisältävä pulla kestää normaalia pidempään mehevänä. Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy