Omena-punajuurivuoka

Omena-punajuurivuoka

Kuvaus: 

Oiva kinkun kaveri miksei kalkkunankin kera keitetyiden perunoiden joulua odotellessa (lisäkkeenä riittää noin 7:lle) Joulupöydässä vaihtelua tuomaan perinteisten laatikoiden rinnalle.

Ainesosat: 

1,25 tl kanelia
1 tl maustepippuria
1,5 tl ruokokidesokeria
1,5 tl suolaa
200 g ranskankerma (18%)
150 g hienonnettua sipulia
1-2 rkl öljyä kuullottamiseen ja vuon voiteluun
1,25 tl inkivääriä
400 g raastettua omenaa
400 g raastettua punajuurta

Ohjeet: 

Varaa:
500g punajuurta ja omenaa eli koosta riippuen noin 2-3 kumpaakin sekä 1 iso sipuli.

Pese punajuuret ja keitä ne vedessä kypsiksi (keittoaika noin 1 tunti). Kuori hieman jäähtyneenä. Kuori sipuli, hienonna sekä kuullota se. Kuori omenat, poista siemenkodat ja raasta ne karkealla terällä raasteeksi. Raasta myös punajuuret. Lisää mausteet, suola sekä sokeri raasteiden ja sipulin joukkoon. Lisää vielä ranskankerma ja sekoita hyvin. Paista 200 c 1 tunti