Piimäjuusto

Piimäjuusto

Ainesosat: 

3 l maitoa
1 l piimää
4-5 munaa
1 tl suolaa

Ohjeet: 

Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Lisää piimä, johon on lisätty munat, varovasti sekoittaen. Kuumenna keitos uudelleen kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Anna seistä puolisen tuntia.
Kerää juustomassa reikäkauhalla siivilään, joka on vuorattu sideharsolla. Painele heraa kevyesti pois. Sekoita suola tasaisesti massaan. Laita kevyt paino juuston päälle. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.
Kumoa juusto uuninkestävälle alustalle ja voitele se munalla. Pane se 250-asteiseen uuniin ja anna ruskistua kauniin väriseksi.
Juuston heran voit käyttää leipä- tai sämpylätaikinan nesteeksi.