Pipari -suklaamoussekakku

Pipari -suklaamoussekakku

Kuvaus: 

Piparkakun ja suklaan suussa sulava yhdistelmä.

Ainesosat: 

Pohja: 60 g margariinia, 180 g pipareita. Mousse: 150 g tummaa suklaata, 3 kpl kananmunia, 3 rkl kermalikööriä, 2 dl kuohukermaa

Ohjeet: 

Aseta sopivan kokoinen leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Sulata margariini. Hienonna piparit. Yhdistä margariini ja piparinmurut, painele vuoan pohjalle. Anna jähmettyä n. 15 min jääkääpissa. Sulata suklaa vesihauteessa. Erota kananmunista keltuaiset ja vakuaiset. Sekoita keltuaiset ja kermalikööri suklaan sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto suklaaseokseen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita mousseen. Kaada suklaamousse kakkupohjan päälle. Peitä foliolla ja laita pakastimeen ainakin 4 tunniksi. Koristele esim. piparinmuruilla tai piparinpaloilla.