Piparinen Puolukkatorttu

Piparinen Puolukkatorttu

Kuvaus: 

Mukavan puolukkainen torttu. Piparkakut pohjana ovat hyvä lisä.

Ainesosat: 

Pohjaan: 200 g piparkakkuja, 75 g margariinia tai voita Täytteeseen: 6 liivatelehteä, 0,5 dl mehua tai vettä, 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 pkt kermaviiliä, 2 dl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, 1 tl kardemummaa, 5 dl puolukoita (pakaste), 2 dl kuohukermaa + koristeeksi puolukoita

Ohjeet: 

1.Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murenna piparkakut kaulimella muovipussissa. 2.Sulata rasva ja sekoita se piparimurujen joukkoon. 3. Painele seos kädellä vuoan pohjalle. 4.Laita liivatelehdet kylmään veteen yli 5 minuutiksi. Purista vesi pois liivatteista ja liuota ne kuumentaen mehun tai veden joukkoon. Anna jäähtyä. 5.Vatkaa keskenään tuorejuusto, viili, sokerit ja kardemumma tasaiseksi seokseksi. 6.Soseuta sulaneet puolukat sauvasekoittimella ja puserra ne siivilän läpi seokseen. 7.Lisää joukkoon jäähtynyt liivateseos ja lopuksi vatkattu kerma kevyesti nostellen. 8.Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä n. 5 tuntia tai yön yli. 9. Koristele pinta ennen tarjoilua puolukoilla.